Sammenlign priser på inkassofirmaer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Inkassofirmaer - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Størrelse af indkrævning?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 09 juni 2021

Inkassobureau

Information om inkassobureau

Rigtig mange organisationer, virksomheder og erhvervsdrivende finder det svært at bevare et godt forhold til deres kunder, hvis de samtidig skal inddrive gæld fra dem. Derfor er det en fordel at hyre et eksternt inkassobureau, som kan varetage denne del af forretningen. Med et eksternt tilknyttet inkassobureau behøver du ikke selv tænke over at indkræve penge fra dine kunder, og du behøver ikke skulle konfrontere kunder med manglende betaling, for muligvis at tage imod klager og utilfredshed fra en kunde i pengeproblemer. Mens du fokuserer på din kerneforretning og på de kunder, der kan finde ud af at betale til tiden, kan dit inkassobureau tage sig af de besværlige og udfordrende kunder.

Et inkassobureau sørger for, at du får inddrevet den gæld, dine kunder måtte have. Ud over at undgå konfrontationen sparer du også tid, da din virksomhed ikke selv skal bruge ressourcer på at diskutere med skyldnere. Et inkassobureau beskæftiger sig til daglig med inddrivelse, og sandsynligheden for at modtage betalingen er derfor højere, da de har kendskab til gældende regler på området. Vi gennemgår herunder, hvad du skal være opmærksom på, når du hyrer et eksternt inkassobureau.

Hvad er inkasso?

Den mest almindelige form for inkasso er den såkaldte fakturainkasso. Fakturainkasso er gældende, når en kunde ikke betaler sin faktura eller regning til tiden, og du som kreditor ønske at få dine penge. Hvis kunden ikke betaler sin faktura indenfor den angivne tidsfrist, har du umiddelbart tre valgmuligheder i forhold til, hvordan du tackler sagen:

  1. Du kan selv begynde at sende rykkere. Her skal du dog bare være opmærksom på reglerne for indholdet, varsel om inkasso og begrænsningerne i rykkergebyrer.

  2. Du kan helt opgive kravet. Du kan vurdere, at der er for mange omkostninger forbundet med sagen, og helt opgive at få dine penge.

  3. Du kan hyre et inkassobureau. Du kan ofte oprette en sag på et inkassobureaus hjemmeside, eller du kan kontakte dem med en sag over mail eller telefonen. Dette er den sikreste måde at få dine penge tilbage på, og du skal ikke selv tænke over fremgangsmåden, sagens omkostninger og lignende.

Hvis du hyrer et inkassobureau, vil disse med det samme tage fat i skyldner, og de vil formodentlig kræve dine penge betalt inden for 10 dage. Hvis skyldner betaler, overfører dit inkassobureau pengene til din konto, og sagen lukkes. Hvis skyldner derimod ikke betaler, sender dit inkassobureau en inkassoskrivelse til skyldneren, og hvis denne stadig ikke betaler, vil dit inkassobureau som regel give dig et tilbud på, hvad den kommende retslige inkasso vil kunne koste.

Hvorfor samarbejde med et inkassobureau?

Der er mange gode grunde til at samarbejde med et inkassobureau, især hvis du relativt ofte oplever, at dine kunder ikke betaler deres regninger. De fleste inkassobureauer er meget professionelle, og de kender alle love og regler indenfor deres område. Du kan derfor trygt overlade al din pengeopkrævning til dit inkassobureau, uden at være bange for, at deres behandling af kunden falder negativt tilbage på dig. Derudover er der så mange regler at følge, at det er meget svært for normale mennesker og virksomheder at bedrive inkasso, og du er derfor helt sikret, hvis du i stedet hyrer et inkassobureau.

Hos de fleste inkassobureauer får du tildelt en personlig sagsbehandler, som under hele forløbet er din kontaktperson og hjælper. Denne kan ofte overtage en del af dine forskellige opgaver, og du kan derfor blandt andet trygt overlade almindelig post, e-mails, fax og lignende til dit inkassobureau. Du kan også lade dit inkassobureau stå for at sende dine rykkere ud, så du helt slipper for denne del af forretningen. Dit inkassobureau kan altså hjælpe med aflaste dit administrative arbejde, samtidig med at de håndterer de besværlige kunder for dig.

Hvordan fungerer international inkasso?

Rigtig mange virksomheder og erhvervsdrivende handler og sælger på tværs af landegrænser, og det er derfor også ofte rigtig relevant at have et internationalt inkassobureau. Her er det især vigtigt, at dit inkassobureau har indgående kendskab til de forskellige landes juridiske og kulturelle forskelle, så de på alle markeder agerer mest korrekt og tilfredsstillende. Mange danske inkassobureauer fungerer derfor også i Danmark, så de kan hjælpe dig med at opkræve betaling både fra dine danske og dine udenlandske kunder.

Hvordan fungerer udenretlig inkasso?

Udenretlig inkasso er den form for inkasso der sker, når sagen går fra din virksomhed og til dit inkassobureau. Det er når inkassobureauet eventuelt sender rykkere, og de forsøger at få skyldneren til at betale inden for en vis tidsperiode.

Det er selvfølgelig ikke gratis at gøre brug af et inkassobureau, men du skal faktisk ikke tænke for meget over inddrivelsesomkostningerne. Ofte vil skyldneren nemlig blive pålagt at betale inddrivelsesomkostningerne oven i dit tilgodehavende, således at du får dit fulde tilgodehavende fra kunden, samtidig med at dit inkassobureau får sine inddrivelsesomkostninger betalt.

Hvordan fungerer retslig inkasso?

Hvis den udenretlige inkassobehandling ikke virker, tilbyder mange inkassobureauer at tage sagen for retten for dig. Dette er relevant, når dine kunder ikke betaler, selvom de har modtaget flere rykkere og inkassobureauet er sat på sagen, og har gennemgået hele proceduren uden resultat. Dit inkassobureau sørger for, at sagen afgøres så hurtigt som muligt, og de følger selvfølgelig sagen i hele dens længde. Du får altså et resultat med dit inkassobureau, også selvom dine kunder stædigt nægter at betale.

Hvad er en småsag?

En småsag er en retssag, hvor du har et krav på op til 50.000 kroner. Hvis dit krav ikke overstiger de 50.000 kroner, kan et inkassobureau ofte hjælpe dig billigere end for eksempel en advokat kunne. En retssag koster rigtig mange penge, og hvis du bruger en advokat i stedet for et inkassobureau, kan hele dit krav risikere at blive opslugt af sagsomkostninger, og du får reelt set ikke noget ud af sagsførelsen. På denne måde går mange firmaer glip af rigtig mange penge, fordi de enten betaler for sager i dyre domme, eller de simpelthen opgiver at få deres penge tilbage. Det er derfor altid en god idé at konferere med et inkassobureau, før du tager dit endelige valg om videreførelsen af sagen.

Hvad koster et inkassobureau?

Prisen for at gøre brug af et inkassobureau varierer naturligvis en hel del, og kommer ofte an på hvor i landet I befinder jer, virksomhedens størrelse, antallet af sager og lignende. Visse steder er det dog muligt at få relativt billig inkasso, ved at tegne et årsabonnement hos et bestemt inkassobureau. Her kan du for eksempel betale 2.500-4.000 kroner om året, og så få klaret alle de udenretlige inkassosager du vil, uden at skulle betale noget ekstra. Mangler du finansiering til en inkassosag, kan et lån være en hjælp, såfremt din virksomhed har mulighed for dette. Det er først ved retslig inkasso, at dit inkassobureau vil kræve ekstra betaling, da denne procedure er relativt omkostningsrig. Ofte vil dit inkassobureau også varetage din rykkerservice, således at de hjælper dig med at undgå dårlige betalere i fremtiden, og dermed forsøge at eliminere alle behov for både udenretlig og retslig inkasso.