Sammenlign priser på inkassofirmaer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Inkassofirmaer - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Størrelse af indkrævning?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 09 juni 2021

Inkassoservice

Information om inkassoservice

Flere og flere virksomheder gør brug af inkassoservice, fordi de ikke selv gider at tage den negative kontakt med deres kunder. Det er svært at virke kundeplejende og positiv, når man samtidig skal tage sig af negative kunder, der nægter at betale deres regninger. Ved at bede en inkassoservice tage sig af denne del af arbejdet, kan virksomheden selv fokusere på kerneproduktet og pleje af de betalende kunder. Kunder, der ikke betaler, kan være kritisk for især mindre virksomheder, der er følsomme overfor mindre udsving i regnskabet. Inkasso kan derfor hjælpe med at inddrive gælden rettidigt, og sørge for at din virksomhed modtager betaling.

Læs med herunder, hvad inkassoservice kan gøre for din virksomhed, og hvorfor det kan være en god idé.

Hvad er inkassoservice?

Inkassoservice kan være mange ting, og varierer alt efter hvilken virksomheds type af inkassoservice du vælger at gøre brug af. Inkassoservice kan for eksempel variere i forhold til hvornår inkassobureauet overtager kontakten med den dårlige betaler, hvorvidt inkassobureauet kan tage sagen i retten og hvorvidt din inkassoservice også gælder i udlandet.

1. Hvornår griber min inkassoservice ind?

Som tidligere nævnt, varierer det hvornår din inkassoservice overtager kunden, og kan både være op til dig og til din pågældende inkassoservice. Mange steder tilbyder inkassoservicevirksomheder at stå for alt den negative kontakt med kunden, helt fra deres første manglende betaling. Din inkassoservice kan dermed ligeledes stå for din rykkerservice, og sørge for at dine rykkere lever op til alle regler og love. Du kan altså bruge din inkassoservice fra det øjeblik, hvor din kunde ikke betaler, og til de enten har betalt eller har været i retten. Du kan dog også vælge selv at stå for at sende rykkere ud, hvis du gerne vil spare penge på denne post. Men din inkassoservice vil hellere end gerne gøre det for dig, og på denne måde følger de også hele sagen fra start til slut.

Du kan dog også vælge først at gøre brug af din inkassoservice i den allersidste instans, når kunden stadig nægter at betale, og du derfor må tage sagen for retten. Her kan du også vælge at overlade sagen til din inkassoservice, så du selv slipper for at bruge en masse tid på en retssag.

2. Kan min inkassoservice påtage sig sagen i retten?

Som udgangspunkt kan de fleste firmaer der tilbyder inkassoservice, føre sagen i retten, og hvorvidt de påtager sig sagen, kommer som regel an på dig selv. Inkassoservice overtager gerne sagen når rykkerne ikke bliver besvaret, eller du beder dem om at sende rykkere ud for dig. Hvis rykkerne og inkassoindkrævningerne ikke bliver besvaret, og betalingen stadig ikke er faldet inden for et vist tidsrum, kan du vælge at tage sagen med i retten.

Det er de allerfærreste inkassobureauer, der ikke kan tage din sag for retten, fordi det simpelthen er så stor en del af inkassoservice.

3. Gælder min inkassoservice også i udlandet?

Som udgangspunkt gælder din inkassoservice kun i Danmark, da mange danske inkassofirmaer kun opererer herhjemme. Mange inkassoservicefirmaer har dog samarbejdspartnere i andre lande, og mange er med i deciderede inkassofællesskaber på tværs af landegrænser. Ved hjælp af din egen inkassoservice, kan du altså komme i kontakt med en tilsvarende form for inkassoservice i udlandet, hvis du skulle kunne få brug for det. På denne måde kan din danske inkassoservice også følge din dårlige betaler til udlandet, hvis denne forsøger at flygte fra sin regning.

Hvilke termer bruger man i forbindelse med inkassoservice?

Inkassoservice er et arbejdsfelt med rigtig mange regler og love, og det er derfor helt essentielt, at man gør alt helt efter bogen. Der er dog også en masse fagspecifikke termer, som det kan hjælpe at have styr på. Her vil vi kort gennemgå nogle af de mest gængse:

Debitor

Debitor eller ‘skyldner’ er den dårligt betalende kunde, som ikke betaler sin regning til dig. Det er altså debitor du sender regninger, rykkere og inkassoskrivelser til, og det er debitor der får lagt en sag an mod sig, hvis vedkommende nægter at betale sine regninger.

Kreditor

Kreditor er dig som virksomhed eller erhvervsdrivende, som ikke kan få debitor til at betale. Som kreditor kan du enten selv vælge at sende rykkere og inkassoskrivelser til debitor, eller du kan hyre en inkassoservice til at udføre denne funktion. Du kan også lægge sag an mod debitor, og så enten selv føre sagen ved hjælp af en advokat, eller lade din inkassoservice klare det.

Hvilke typer inkasso er inkluderet i min inkassoservice?

Overordnet set findes der to typer af inkasso i forbindelse med inkassoservice: Udenretlig inkasso og retlig inkasso. De fleste inkassobureauer tilbyder begge former for inkassoservice, således at de kan følge dine inkassosager fra start og til slut. Her nedenfor vil jeg kort forklare hvad de enkelte typer af inkasso indebærer:

Udenretlig inkasso

Den mest gængse form for inkasso er udenretlig inkasso, hvilket dækker over hele inkassosagen til den  når retten. Det dækker altså over din inkassoservices kontakt til debitor, lige meget om denne betaler eller ej.  

Indenretlig inkasso

Den lidt mere avancerede form for inkasso er den såkaldte indenretlige inkasso. Den indenretlige inkasso dækker over alt det inkassoarbejde, der involverer domstolene og sagsanlæg. Det dækker altså alt lige fra udlægsfundament og til tvangsinddrivelse sammen med fogedretten. Hvis debitor ikke er enig med dit krav i sin helhed, eller mener at beløbet er for stort, skal sagen føres og afgøres i civilretten. Her er det nødvendigt at du engagerer en advokat, eller benytter dig af en inkassoservice, der samarbejder med en advokat.

Hvordan undgår jeg brug af inkassoservice?

Det er selvfølgelig aldrig rart at komme ud i en inkassosag, hvor man render ind i en dårlig betaler. Det er en meget negativ oplevelse, og kan være rigtig ubehagelig at være midt i - Og det er derfor rart at overlade al denne negativitet til en inkassoservice. Men det er selvfølgelig meget rarere og billigere, hvis du i stedet helt undgik at komme ud i disse situationer. Det nemmeste er selvfølgelig at tjekke sine kunders kreditsituation, så man på forhånd screener dårlige betalere fra. Hvis du på forhånd nægter at sælge noget til særligt dårlige betalere, har du større chance for, at undgå at møde dårlige betalere senere i forløbet.

Hvis du kunne tænke dig at samarbejde med en professionel inkassoservice, er du mere end velkommen til at kontakte os her på siden, så formidler vi kontakten mellem dig og en af vores mange samarbejdspartnere.